Köp- och leveransvillkor

Produktinformation och priser

Uppgifter, data och prisuppgifter som återfinns i e-butikens produktinformation eller som delges av säljare kan ändras utan särskild förvarning.
Vi reserverar oss för skrivfel gällande tekniska fakta, informations texter, leverantörers prishöjningar samt ev. oriktigt angivna priser m.m. samt för slutförsäljning.
Priser inklusive moms är förvalt i butiken, kund kan ändra till exklusive moms.
 

Priser

Moms ingår i priset med bokmoms 6% för kurser på ljud-cd respektive 25% för kurser på cd-rom avsedda för datoruppspelning samt nedladdningsbara produkter.
 

Betalningsalternativ

- Payson
Med Payson kan du betala med kontokort eller Internetbank via en betalningslänk, som visas efter lagd order. Mer information om Payson finns på www.payson.se.

- PaysonFaktura
Vi erbjuder betalsättet PaysonFaktura i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 29 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 50 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till Gothia Financial Group AB.
 

- PayPal
Via PayPal kan du betala med VISA, MasterCard, American Express, eller direkt från ditt PayPal-konto. PayPal ägs av E-bay och är en av världens största och mest betrodda betalhjälpmedel.
 

- Förskottsbetalning
Du betalar in pengar i förväg på vårt Plusgiro 620 78 06-8 eller Swisha till 123 512 3435. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga. 
 

- Betala mot faktura - endast företag, kommuner etc.
Förutom organisationsnummer behöver vi tydlig anvisning i meddelandefält avseende leveransadress, fakturaadress, ev. referensnummer etc.
Vi tar alltid kreditupplysning på våra kunder och förbehåller oss rätten att begära förskottsbetalning istället. 

 

Leveranstid

Leveranstider i butiken är ungefärliga och beror på egen lagerhållning, leverantörers resp. postens leveranser.
Din beställning levereras normalt inom 5 arbetsdagar. Paket som inte kommer i brevlådan hämtas på Postens utlämningsställe efter avisering.
Under högsäsong och under semestertider kan det ta längre tid.
 

Leveranssätt

Som standard skickas alla beställningar som brevpost eller varubrev. På kundens begäran kan vi mot kostnadstillägg skicka som hempaket eller företagspaket.
Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.
 

Frakt

Frakt tillkommer på varje beställning om inget annat anges. Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten, detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Prissättning sker efter postens portotabell för brev och paket. Vid ordervärde överstigande 1000 kr bjuder vi på fraktkostnaden.
 

Avsyningsplikt

Mottagen vara skall snarast kontrolleras för att säkerställa att det är rätt vara och i rätt antal. Har fel vara levererats skall SpråkButiken meddelas inom 2 arbetsdagar från mottagandet. Vid retur måste produkten vara förpackad i obruten originalförpackning och leveransen skall bifogas med med korrekt returnummer.
 

Transportskador

Transportskada skall omgående rapporteras till SpråkButiken. SpråkButiken informerar om och på vilket sätt skadad vara skall returneras.
 

Byte

Har du köpt fel kurs och vill byta till en annan kurs eller annan nivå skickar du tillbaka kursen till oss och vi skickar din nya i retur.
Byte inom samma priskategori: Du betalar inget extra.
Byte till dyrare kurs: Vi skickar ny kurs tillsammans med faktura på mellanskillnad. (sedvanlig kreditprövning)
Byte till billigare kurs: Du får ett tillgodohavande som du kan använda vid nästa köp
Vi medger byte vid felköp inom 14 dagar från mottagandet men det är viktigt att vi blir kontaktade innan varan returneras. Nedladdningsbara kurser eller kampanj- och rea-produkter kan inte bytas.
 

Reklamation och returrätt

Det är 1 mån garanti på de produkter du köper. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.
 

Ångerrätt

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid special beställda varor) Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se
Obs! Ingen returrätt på nedladdningsbara kurser eller utförsäljnings- och rea-produkter.
 

Skador på paket och ej uthämtade paket

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 250 kr för vårt arbete med hantering av varorna.
 

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).
 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.
 

Hantering av cockies

Cookies används av SpråkButiken för att hantera varukorg och beställningar samt för att sammanställa besöksstatistik via Google Analythics. Besöksstatistiken för att analysera hur webbplatsen används och hur många som besöker olika sidor. Läs mer om cockies här
 

Elektronisk marknadsföring

Utskick av nyhetsbrev mm sker till kunder som godkänt utskick vid beställning av varor eller som på annat sätt meddelat att de vill ha information från SpråkButiken.se. Varje utskick/nyhetsbrev innehåller uppgifter om hur man avbeställer.
 

Rekommendationer

Företaget åtar sig att efter bästa förmåga följa konsumentverkets rekommendationer (www.konsumentverket.se) samt att följa utslag i specifika kundärenden som utfärdas av Allmänna reklamationsnämnden (www.arn.se)